Снимка: СРООПН
fallback

С два бронзови медала се завърна българският отбор от 49 Международна Менделеевска олимпиада по химия (ММОХ) в Ереван, Армения.

Състезателите от отбора Пенчо Бейков, Силян Янев, Янислав Данчовски и Илиян Гуляшки се справиха отлично със задачите – със задачите в два теоретични и един практически кръг. Ръководители на отбора са доц. Христо Чанев и ас. Марко Костадинов.

Тази година участваха 96 състезатели от 14 страни - бившите републики на СССР, България, Молдова, Румъния и Украйна.

Международната Менделеевска олимпиада по химия (ММОХ) се организира за ученици от 10 – 12 клас. ММОХ се провежда от 1992 г., като до 1997 г. олимпиадата се провежда само в Русия, а след тази година и в страните от бившия Съветски съюз. От 2004 г. във формата на олимпиадата са включени България и Румъния. Малко по късно и Македония, Молдова и Унгария. 

Още за успехите на българските олимпийски отбори по природни науки вижте в сайта на Сдружението на ръководителите на олимпийски отбори по природни науки.

Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки - СРООПН, е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2010 г. по инициатива на Фондация “Америка за България”. Основна негова задача е да подпомага развитието на националните олимпийски отбори по природни науки в България, като организира и финансира подготовката им за участие в международни състезания и олимпиади, и информира българското общество за наистина забележителните успехи на учениците-олимпийци. Участниците в олимпийските отбори по природни науки у нас са ученици между 8-ми и 12-ти клас. От създаването на българското олимпийско движение по природни науки, нашите ученици са успели да донесат на страната ни общо 636 медала - 116 златни, 216 сребърни и 304 бронзови - от най-престижните международни състезания и олимпиади по астрономия, биология, информатика, математика, математическа лингвистика, физика и химия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

Евала на децата, айде успех и си знаете - терминал 2 и самолета далече от ***.

4

анонимен

преди 8 години

браво на децата учителите и родителите такива деца ни трябват

3

ан

преди 8 години

стига стези гордостинаправете проверка в което и дяа училище ще видите че нямат елементарни познания по химия и физикапреписват и учителите се правят че не виждат а после нямали изграден мироглед за светаамми как да има като слуша и вярлва на миските на гала а не на учителяа тези дечица браво на тях но те са специално подготвени,не по училищна програмаедна птичка пролет не правитези имат мотивация защото ги лапват веднага харвард, че и там има мързели,които чакат такива

fallback