Снимка: bgonair.bg
fallback

Проф. Стив Ханке коментира, че влизането на България в еврозоната би било катастрофално. Той подчерта, че валутният борд ни дава защита в случай на срив на еврото. По думите му обаче повод за подобни притеснения в момента няма.

Според него КТБ никога не е била банка, а само измама, и не е трябвало изобщо да бъде лицензирана. По думите на проф. Ханке поуката от фалита на финансовата институция е, че прозрачността в банковата система е изключително важна.

БНБ е трябвало да се вслуша в препоръката на самия Ханке всеки месец да публикува финансовата отчетност на банките в страната, каза още професорът.

Професор Ханке препоръча още южната ни съседка Гърция да си върне драхмата, за да се дисциплинира финансово.

Вижте още по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

.

преди 8 години

Въпреки, че се трие без основание, пак ще напиша- да, вредно е влизането в Шенген на България, катастрофа би било, както бе вредно за нея влизането и в ЕС и НАТО.И не виждам на кого се зловиди това мнение, в което няма обиди и цинизми. Освен това далеч, види се, не е само персонално.

55

муспи

преди 8 години

ЕС не е виновен виновна е България - ЕС си има свои интереси и си ги защитава. България също не е виновна - правителствата и канибалите, те си имат свои интереси и си ги защитават. Виновен е народът, - и за да бъде естествено, по законите на ада, олигархите се считат за народни избраници, има и избори наистина без броене на гласове и без български партии. В ЕС също се членува демократически, но от там нищо не е дошло до нас, а България се изсмуква и както едва крета. Това се нарича еврейски ред.

54

бай Иван

преди 8 години

Икономика не се прави с некадърни ***,завършили висши партийни школи АОНСУ,които откраднаха почти всичко,което беше перспективно.Аз съм съвременник и съм ял попарата им,нагледал съм се на простотиите,които вършеха.Въпреки,че не бях комунист си вършех работата съвестно и отговорно.

fallback