Снимка: bgonair.bg
fallback

Първо трябва да довършим Закона за предучилищното и училищното образование. Това коментира в сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер бившият министър на образованието Сергей Игнатов. Законът предвижда възможността след 10-ти клас учениците да могат да избират дали ще продължат образованието си в университет, дали да продължат професионалното си обучение или да го прекратят.

Професионалното образование се намира в голяма криза, каза още Игнатов. Проектът за дуалното образование ще има много добри резултати, предвижда бившият министър. Според него най-големият стимул на бизнеса е нуждата от квалифициран персонал, който може да се намери в професионалните и висшите училища.

Чуйте целия разговор със Сергей Игнатов във видеото на bgonair.bg

---------

Медийна група Bulgaria ON AIR, финансовият сайт Investor.bg и Bloomberg TV оргнизират конференция от поредицата Образование и бизнес на 11 май 2015 в София на тема: Финансово образование за устойчива икономика. Допълнителна информация за лекторите, програмата и регистрацията за събитието ще намерите в специалния ни сайт - http://edu-business.info/ 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

заинтересован

преди 7 години

Докато министерството на образованието се водо(бих казал се унищожава и то съзнателно) от ламтещи за власт, като сегашната Кунева/Пръмова, нашите деца ще дегрдирват и тотално ще оглупяват. Нали простите се манипулирт наи- лесно, за кебапче и бира срутяват всичко сътворено от народа с години назад. Ншият народ е на второ место след ИДИЛ по рзрушаване на исторически и полеезни за бъдещите поколения ценности. Ние оставаме без история заради продажници като Пръмова. Вън от България, кривоустаКраста.

2

VP

преди 9 години

Игнатов, хубаво ги редиш, ама я кажи колко технически специалности има в НБУ, където по едно време беше и ректор? Психология, администрация, политология и прочее алабалистики. Хората с тези специалности ли ще ни направят модерна и богата държава? Те не създават добавена стойност, само усвояват създаденото от други.

1

99

преди 9 години

Още един бивш "капацитет",който не е влизал в час след завършване на средното си образование!

fallback