Снимка: архив Булфото
fallback

Служебният министър на образованието Румяна Коларова ще има трима заместници. Това са професорът по физикохимия от Софийския университет Николай Денков, шефката на Регионалния инспекторат по образование София-град Ваня Кастрева и зам.-ректорът на Техническия университет проф. Валери Младенов.

Денков ще отговаря за Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж, Кастрева -  за училищното образование, а Младенов -  за висшето.

Oще по темата
Просветният министър обяви, че сред проблемите в министерството ще бъде съкращаването на бюджета му с около 19 млн. лв.

До орязването се стигна заради актуализацията на бюджета на Здравната каса. То няма да повлияе на учебния процес, категорична е Коларова. Като приоритети на управлението си тя обяви работата по ОП "Наука и образование за интелигентен  растеж", училищното и висшето образование.

От думите на Коларова стана ясно, че се готви анализ на състоянието на министерството и до десетина дни ще бъде оповестена информация за него. Министърът все пак открехна, че в справките, които вече се правят, има информация за направени 108 назначения и преназначения само за последните два месеца.

"Има хора преназначавани от три до пет пъти, за да може да им бъде гарантирана стабилна  позиция в министерството. Напълно съм наясно, че има сериозни проблеми, на които трябва да намерим решение, но то няма да се основава на реваншизъм и липса на приемственост", заяви Румяна  Коларова.

Тя гарантира, че учебната година никъде няма да закъснее, включително в наводнените райони на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 9 години

За сведение на незнаещите: прякорът на Валери Младенов в ТУ е "бай ***"!

12

Анонимен

преди 9 години

За времето за което се очаква да работи тая и себеподобните й - назначиха си по трима заместници !!! То бива, бива, ама това на нищо не прилича ! Държавата уж е във фалит, а тъпчат министерствата с нищоправещи ! Тая миналата година омиташе студията на всички телевизии по два пъти на ден ! Компетентна, знаеща и можеща ! Ами то по физиономията й си личи че е така ...

11

Анонимен

преди 9 години

Руми,бой по каската на всичко онова,което има следа или съмнение само,че е БСП/ДПС

fallback