Снимка: Булфото

Ново поколение електронни учебници вече ще помагат на децата от 1-ви и 2-ри клас.

Онлайн изданията отговарят на хартиената версия, обясни директорът на "Просвета" Никола Кицевски и екипът на издателството, предаде БТА. 

Учениците ще могат да работят от вкъщи с електронните учебници, което не са просто сканирано копие, а включват и допълнителни занимателни упражнения, задачи и игри, уточни Кицевски.

Той обясни, че идеята да се промени мисленето "от ученето е досадно" към "ученето е забавно" и така да се усвои по-лесно материала. В учебниците по английски дори са включени аудио файлове, които улесняват процеса на обучението.

Онлайн версиите на всички предмети за 1-ви и 2-ри клас по учебниците на "Просвета" вече са изготвени и могат да бъдат закупени от сайта www.e-uchebnik.bg срещу 4.80 лв. годишен абонамент за всеки предмет.

До края на учебната година постепенно ще излязат електронните учебници за останалите предмети и класове до 7-и клас. Предвидено е да започне и адаптирането им за смарт устройства като таблети.

От екипа на "Просвета" увериха, че електронните учебници имат висока педагогическа стойност и напълно отговарят на новото поколение ученици, които работят в условията на интернет.

Освен уроци, от издателството предлагат и образователна игра "Маймунски приказки" - засега за 1-ви и 2-ри клас, но до няколко месеца ще бъдат готови следващите нива до 5-ти клас.

Ако едно дете успее да изиграе играта докрай за 1-ви клас, означава, че е усвоило материала за този клас с отличен, обясни Никола Кицевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase