Снимка: архив, Булфото

Софийският университет "Св. Климент Охридски" започва от зимния семестър на 2013/2014 година първата си междуфакултетска магистърска програма - "Църковно-социално дело", съобщиха от ВУЗ-а.

Програмата е съвместна инициатива на Богословския факултет и Факултета по педагогика и отразява актуалната необходимост от засилено участие на Българската православна църква в социалната дейност в страната ни и за подготовката на специалисти в тази област, посочват от СУ.

Интегрираният характер на магистърската програма дава възможност за реализация в различни сфери на църковно-социалното дело, като осигурява широк спектър на теоретична и практическа подготовка за работа с групи и общности, които имат нужда от църковно-социална подкрепа.

Завършилите програмата ще могат да участват в реализирането на съвременни социални услуги и проекти с разностранно партньорство, както и да подпомагат дейностите на БПЦ при взаимодействието й с държавните и обществените организации, занимаващи се със социална дейност, допълват от университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase