Снимка: Pixabay

Посетители на океанографски парк в Китай изразиха недоволството си, установявайки, че една от акулите всъщност е робот, предаде АФП.

Океанографският парк "Шаомейша Ошун Уърлд“ (Xiaomeisha Ocean World) се намира в големия мегаполис Шънчжън и отвори врати на 1 октомври. Основното оплакване на посетителите е свързано с китова акула, която е робот. От парка уточняват, че това се дължи на факта, че е забранено такива видове от дивата природа да бъдат държани в плен.

Паркът е критикуван в интернет и заради високите цени, които според посетителите не отговарят на качеството. В популярна китайска онлайн платформа за ревюта страницата на океанографския парк е залята от негативни коментари. “Тази фалшива китова акула ме оставя без думи“, пише един от посетителите. “Защо използват филмови реквизити? Дали това е шега за децата?“, пита друг потребител.

Океанографският парк има оценка 2,9 от общо 5 в платформата. Цената на билет за възрастен е от 230 до 280 юана (45 до 55 щатски долара).   

Паркът направи опит да се защити, аргументирайки се, че търговията с китови акули не е разрешена и че би било жестоко да се отглежда такова животно в плен. Целта на робота е да повиши осведомеността за необходимостта от защита на вида.

Това не е първият подобен случай в Китай. През май бе съобщено, че в зоопарка в Тайчжоу, провинция Цзянсу, служителите са боядисали две кучета от породата чау-чау в черно и бяло, за да приличат на панди. Миналия месец зоологическа градина в Шанвей, провинция Гуандун, съобщи, че използва същия метод. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase