Снимка: БГНЕС

"Разбрах кой е ударил сина ми. Друг човек е. В лицето. Единият от двамата братя. Това, което казва той - били са Рангел и Борислав." Това заяви майката на убития в Цалапица Димитър Малинов Атанаска Бакалова след заседанието на Окръжния съд, в което беше разпитан тайният свидетел по делото за убийството. Протоколът от разпита беше предоставен на страните по делото, а жената се просълзи, докато четеше.

Бакалова посочи, че казаното днес от тайния свидетел е било по-кратко от показанията му в хода на досъдебното производство, но си обясни това с изминалото време оттогава. Майката на Митко се надява правилният човек, нанесъл ударите в лицето на сина ѝ, да се сдобие с обвинение. Към момента близнаците Динкови са привлечени към наказателна отговорност за лично укривателство, защото помогнали със заравянето на трупа, а с обвинение за убийството е само Рангел Бизюрев.

"Стана ясно, че Борислав Динков е уговарял всички, които са имали информация. Включително разбрах от разпита на тайния свидетел, че и в ареста също са имали телефон", каза Бакалова. Междувременно днес във фейсбук профила си тя поиска отвод на наблюдаващия прокурор Бойка Лулчева, защото по думите ѝ заедно с адвоката на бабата на Митко Евдокия Кемалова защитавали обвинения в убийството Рангел Бизюрев.

Атанаска Бакалова се надява и родителите на близнаците да бъдат доведени в съда и разпитани, тъй като до момента те не се явяват сами. "За да дадат обяснения въпросната вечер и след това какви са техните действия и как са помагали", отсече майката на убития младеж.

Делото ще продължи утре с разпит на вещи лица.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase