Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задържаха и повдигнаха обвинения на 33-годишен мъж, блъснал полицай с колата си в Плевен в опит да избегне пътна проверка. Униформеният се озовал на предния капак на автомобила, но водачът не спрял и карал така над километър по улиците на града. Служителят на реда е с черепно- мозъчна травма, фрактура на ребро и травма на бял дроб, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Плевен.

На 7 октомври полицай от Второ РУ - Плевен, след получена информация, предприел действия за разкриване и предотвратяване на трафик на жени с цел сексуална експлоатация, посочват от държавното обвинение. Униформеният спрял заподозрения Ю. А., който управлявал лек автомобил, и предприел проверка.

Водачът обаче рязко потеглил и служителят, който бил пред колата, се озовал на предния ѝ капак. Въпреки това заподозреният не спрял, а направил опит да избяга с висока скорост, повличайки и полицая. След повече от километър по улиците на Плевен, униформеният паднал от предния капак върху пътното платно.

Заподозреният е осъждан, посочват от прокуратурата. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase