Снимка: БГНЕС
fallback

Има нова звезда в света на политическите модни изяви - горнището с качулка.

В свят, в който публичният имидж на един политик може да го извиси или разбие, това, което избират да носят, може да има голямо значение. Худито – някога предпочитано облекло на хип-хоп артисти, скейтбордисти и техни братя от Силиконовата долина – сега е основна част от гардероба на световните лидери, от френския президент до бившия британски премиер.

Но кой го носи най-добре и кой трябва да го остави на закачалката?

Най-лошият пример: Рамзан Кадиров

Тайната за акцентирането на облеклото е в аксесоарите. Когато чеченският военачалник и приятел на Путин Рамзан Кадиров публикува видео, в което радостно кара чисто новия си Tesla Cybertruck, специално оборудван с оръдейна кула около двореца му, проницателни наблюдатели забелязаха, че той е наметнал колан за амуниции около раменете си върху черно горнище с качулка.

За съжаление, ефектът беше по-скоро облекло, с което да потисне, отколкото облекло, с което да впечатли. Дрехите му го накараха да изглежда като диментор с оръжие от "Хари Потър". Но той получава точки за усилия, пишат от POLITICO.

Chechen warlord Ramzan Kadyrov says Elon Musk “remotely disabled” his Tesla Cybertruck

Kadyrov said the billionaire “gives expensive gifts from the bottom of his heart and then remotely switches them off”https://t.co/CmXVdue7XG pic.twitter.com/ruaJMQLyn7

— Bien Perez (@BienPerez) September 20, 2024

Все още доста ужасно: Риши Сунак

Ако идеята е, че смяната на строгия костюм със суичър ви позволява да проектирате по-спокойна естетика, може би не е най-добрата идея да го съчетаете с риза и вратовръзка.

Вероятно някой трябваше да каже това на бившия британски премиер Риши Сунак, преди той да облече горнище върху колосана яка и червена вратовръзка за фотосесия в Министерството на финансите. "Не уби ли Риши Сунак току-що качулката?", попита Independent след публикуването на снимките.

Това не е първият път, когато той съчетава официално и ежедневно облекло в опит да изглежда модерен, като например когато му се подиграваха, че носи маратонки Adidas с бяла риза и панталони.

Ако трябва да бъдем честни, Сунак винаги щешe да изпитва затруднения с опитите да се представя като обикновен човек, който се излежава насам-натам със суитшърти, като се имат предвид предпочитанията му към шити по поръчка костюми, мокасини на Prada и лична нетна стойност, за която се твърди, че е по-голяма от тази на крал Чарлз.

Rishi Sunak's hoodie looks nice despite the atrocious combo of it with shirt and tie. What kind of fabric is it, wool? pic.twitter.com/zDAbzMXipE

— Andrew W Jiang (@Andrew_W_Jiang) October 24, 2022

Приемливо: Доналд Туск

Понякога костюмът просто не е подходящ, когато хората страдат. Полският премиер Доналд Туск извади страница от книгата на украинския лидер Володимир Зеленски тази седмица, докато водеше кризисна среща на фона на опустошителните наводнения в страната, облечен в тъмен суитшърт.

Освен това преди това е бил облечен с нещо, което изглежда като горнище на Abercrombie & Fitch, докато изхвърля боклука, така че може би той просто обича да се чувства комфортно.

Polish Prime Minister Donald Tusk informs Poles that German soldiers are arriving in Poland to help with the flooding disaster:

“If you see German soldiers, don’t panic. They are here to help”

🇵🇱🇩🇪 pic.twitter.com/czVPpnhuL3

— Visegrád 24 (@visegrad24) September 19, 2024

Ефектен: Еманюел Макрон

Французите отдавна са известни със своя шикозен стил и модни тенденции, а президентът Еманюел Макрон не е изключение с гардероб, пълен с костюми със строга кройка и кожени бомбър якета.

Така официалната му фотографка подпали социалните медии, когато публикува снимки на президента, работещ усилено в Елисейския дворец, облечен в широко черно горнище с качулка, украсена с отличителни знаци на френските специални части през 2022 г. Не само това, но обикновено гладко избръснатият Макрон беше с набола брада, заедно с разрошена коса и дънки.

Готиният фактор беше донякъде помрачен от ясно инсценирания характер на снимките. И все пак по някакъв начин Макрон успя. Както отбеляза главният редактор на POLITICO Europe, френският президент е почитател на качулките, сменяйки костюма си с едно горнище, а след това отново слагайки костюма, по време на тричасов полет до Китай. Това е ангажимент.

Emmanuel Macron en «hoodie» parachutiste #Ukraine #guerre #Macron https://t.co/rbesvDWx5J pic.twitter.com/otDjIQuHgA

— L'union (@_lunion) March 15, 2022

Емблематичен: Володимир Зеленски

Ако има лидер, който сам е популяризирал качулката в политическите кръгове като символ на започване на работа, това е украинският президент Володимир Зеленски. Той е носил само обикновени черни и маслиненозелени суичъри, тениски и качулки след бруталното пълномащабно нахлуване на Русия в страната му в началото на 2022 г.

Отказът от обичайното официално облекло в полза на по-груб гардероб в армейски тон, допълнен с няколкодневна брада, е умишлено изявление на украинския президент, което отразява мрачната борба на страната му за оцеляване и го поставя в солидарност с въоръжените сили. Според киевския кореспондент на Financial Times Зеленски се е зарекъл, че няма да започне отново да носи костюм и вратовръзка и да бръсне брадата си до украинската победа във войната.

В резултат на това Зеленски лесно е лидерът, който се свързва най-много с ежедневното облекло. Всъщност, когато Макрон сложи своя суитшърт, The Times заяви, че той подражава на "визията на Зеленски".

Zelenskyy is the first world leader to get away with giving historic addresses in a t-shirt, and throwing on a hoodie when he has to meet with foreign dignitaries pic.twitter.com/qILFoIpG8M

— Onion Weigher 𓄽 𓍝 (@onionweigher) May 2, 2022

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 19 минути

До Анонимен 14Обличат се така защото е по-лесно.

28

Анонимен

преди 21 минути

До Микрон билВ Сащ ако президента се появи с худи в сената ще бъде обсъждан по всички медии.

27

Сата НАТО

преди 48 минути

И аз от 15 години носа само худита, значи ставам за политиг...

fallback