Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на парламентарната комисия за младежта и спорта на Украйна Жан Беленюк съобщи, че боксьорът Олександър Усик е бил задържан на летището в Краков, Полша. Той публикува видео - на него се вижда как спортистът е отведен с белезници на ръцете.

Подробности за задържането не са известни. По първоначална информация Усик е задържан заради превишена скорост.

"В най-скоро време Саня трябва да бъде освободен. Мисля, че той ще ни даде подробности", написа Беленюк 40 минути след публикуването на видеото от задържането.

"Нищо криминално", написа съпругата на Усик Екатерина в социалните мрежи, като отбеляза, че "по-късно Олександър ще обясни всичко".

Лично украинският президент Володимир Зеленски е разговарял с Усик. Малко след това, боксьорът е бил освободен.

"Бях възмутен от това отношение към нашия гражданин и шампион", заяви Зеленски.

Той е възложил на министъра на външните работи на Украйна Андрий Сибиза и министъра на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко незабавно да разберат всички подробности около инцидента на летището в Краков.

Усик е на 37 години, никога не е губил в професионалната си кариера (22 победи). През май 2024 г. той победи британеца Тайсън Фюри в двубой за титлата абсолютен световен шампион по бокс в тежка категория. През юни той се отказа от една от четирите титли на Международната боксова федерация (IBF), които притежаваше след майския двубой срещу Фюри.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase