Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руският президент Владимир Путин и „диктатори като него“ могат да разделят света, ако Европа и светът не успеят да останат обединени и не се противопоставят заедно на руската агресия. Това предупреди украинският президент Володимир Зеленски в интервю за журналиста от Си Ен Ен Фарид Закария.

Най-важното е, че тази война може да промени Европа и останалия свят, каза Зеленски.

„Те (европейските лидери) трябва да разберат, че войната е близо. Ако светът не разбере, че трябва да живеем в единство, Путин и някои подобни момчета, които познавате, могат да разделят света и да го изядат на парчета като пай“, предупреди украинският президент. „Ето защо се нуждаем от това единство. Надявам се, че тази война е променила мисленето на хората и мисленето на лидерите“, добави той.

Укринформ припомня, че представители на президента и Министерството на външните работи са опровергали публикация в германския вестник „Билд“, че Украйна има планове да се съгласи на каквото и да е „замразяване на войната“.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Белото не прощава!

преди 2 дни

Я сега разкажи подробно и как Путин яде малки дечица и как краде чипове от перални за ракетите :)

91

Анонимен

преди 2 дни

Като чета коментарите,над 90% от нас са против фашизма.Аз-също,но в Украйна фашагите са на почит.Именно те изгориха живи над 40 болни пенсионери в един старчески дом,2014 година беше.Има и видеа как фашагите продължват да правят това.Изгориха ЗАКОВАН НА КРЪСТ ЖИВ ЧОВЕК!!!Не подкрепям тази гадост!!!

90

Анонимен

преди 2 дни

....което всъщност се опитва да прави през цялото време! Светът обаче няма да се предаде пред Путин. Той олицетворява злото, а на злодеите не трябва да се дава шанс. Русия или ще се научи да играе по правилата, или ще изчезне.

fallback