Снимка X

Турция е потресена от жестокото убийство на 8-годишно момиченце, открито в чувал в река в окръг Диарбекир. Вчера погребаха Нарин Гюран, на ритуала не са били допуснати двамата родители на детето. Заупокойната молитва бе извършена в съседното село в присъствието на петима имами.

Тялото на осемгодишното момиченце, което бе издирвано в продължение на 19 дни, бе намерено преди ден в чувал, който е бил хвърлен в река. Мястото се намира на около километър от селото, в което детето е живяло със семейството си. След аутопсията тялото е предадено на близките.

Общо 24 души са задържани досега във връзка с убийството. Разпитани са майката, бащата, двамата братя, тримата чичовци на Нарин, съпругата на нейния чичо с инициали С. Г. , който беше арестуван по-рано и е основен заподозрян.

Разследващите подозират, че момиченцето е било брутално убито след сексуална гавра.

Нарин изчезна на 21 август. Редица известни личности се включиха в кампанията в социалните мрежи „Намерете Нарин“.
 
Дълбоко сме наранени от тъжната новина за Нарин, която е била брутално убита, написа турският президент Реджеп Тайип Ердоган в профила си в социалната мрежа Екс. Лично ще проследя съдебния процес, за да гарантирам, че тези, които ни отнеха Нарин, ще получат суровото наказание, което заслужават, добави той, пише 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase