Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Европа се е отказала да защитава собствените си интереси. Единственото, което Европа прави днес, е безусловно да следва продемократичната външна политика на САЩ, дори с цената на самоунищожение“, заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан, който подкрепи кандидатурата на Доналд Тръмп за американски президент.

„Настъпва промяна, каквато не е имало от 500 години насам. Това, пред което сме изправени, всъщност е промяна в световния ред“, каза унгарският премиер, като посочи Китай, Индия, Пакистан и Индонезия като „доминиращи центрове“ в света.

Орбан обвини американците, че стоят зад експлозиите, които повредиха газопроводите, изградени за пренос на газ от Русия до Германия през 2022 г. Той ги нарече терористичен акт, извършен под очевидното ръководство на американците, но не подкрепи твърденията си с никакви доказателства.

Унгарският лидер посети Москва и Пекин като част от „мирна мисия“ с цел да посредничи за постигането на мир в Украйна. Пътуванията му срещнаха неодобрение и критики от страна на европейските лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase