Снимка: Istock

Макар и постигането на заветната форма да е цел номер едно за всяка жена, не по-малко трудно е да задържим веднъж постигнатите резултати. Всички се учудваме на лекотата и желанието, с които някои жени успяват винаги да са във форма. Как го правят? С пет прости навика.

Те търсят радост в упражненията

Жените, които са винаги във форма очакват с нетърпение да тренират и това ги кара да се чувстват добре. Тези дами сменят тренировките си и слушат телата си. Почиват си, когато имат нужда от почивка и търсят разнообразие. Ако не сте мотивирани да спортувате и мислите за това като за нещо, което „трябва да направите“, а като за нещо, което искате да направите за себе си – експериментирайте!

Опитайте различни класове и вижте какво ви харесва! След това направете тренировъчен график за себе си и сменете тренировките, щом ви омръзне. Никой план за тренировка няма да работи вечно – винаги трябва да го приспособявате и да слушате тялото си.

Остават активни извън фитнеса

Жените, които винаги поддържат форма, не се оплакват от ходенето по 10 000 крачки всеки ден. Те просто го правят, защото това е естественото нещо за тях. Не защото трябва да останат слаби. Така че, ако се борите да станете или да останете във форма – добавете към живота си повече движение без упражнения. Можете да разхождате кучето си, да работите в градината или да почиствате дома си – каквото и да е, стига да ви дойде естествено, не го отлагайте или „зареждайте“ за края на седмицата – просто го направете днес.

Източник: 5 навика на жените, които винаги са във форма 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase