Снимка БГНЕС
fallback

Илон Мъск обяви, че през следващите 10 години милиони хора ще използват мозъчни импланти Neuralink.

„Ако всичко върви добре, до няколко години стотици хора ще имат Neuralink, може би до 5 години десетки хиляди ще го имат, до 10 години милиони ще го имат“, написа милиардерът в X (бивш Twitter).

Стартъпът Neuralink е създаден от Мъск през юли 2016 г. и разработва чипове, които могат да бъдат имплантирани в човешкия мозък. Милиардерът вярва, че подобни устройства ще позволят на човек да се превърне в киборг, способен да устои на изкуствения интелект, а също така ще помогнат на хората да се научат да управляват компютър, използвайки силата на мисълта.

На 28 януари Neuralink за първи път имплантира имплант в човешкия мозък. В началото на август Мъск обяви, че имплантът е поставен на втори пациент. Устройството позволява на парализиран човек да управлява компютър, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

aaa

преди 3 седмици

Тъй, тъй, след 5 години на марс, след 10 всеки с чип, а след 15 кацане на слънцето с Мъскомобил.

50

Анонимен

преди 3 седмици

мале мале колко ограничени май муни коментират тук, нищо чудно че Бг все още е най-изостаналата държава в ЕС. Ей смешници, 80% от сегашната медицина се дължи на технологиите и това е бъдещето, а вие се връщайте в пещерите от които сте изпълзяли.

49

Анонимен

преди 3 седмици

В крайна сметка за какво служи въпросният имплант? За да си модерен ли? Самият Мъск има ли имплант?

fallback