Снимка: LAP.BG

Ансамбълът ни по художествена гимнастика в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева заема втората позиция във временното класиране след първия уред (пет обръча) в квалификацията за многобоя на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Париж.

Пред нашите грации е отборът на Италия с 38.200 точки, а на трета позиция е домакинът Франция с 36.600 точки.

Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева започнаха много силно надреварата. Европейските шампионки  бяха изключително концентрирани и хладнокръвни, с много хубав синхрон във всеки един елемент и демонстрираха много чиста игра. Момичетата  показаха усложнена композиция  в сравнение с европейското първенство и отново затвърдиха класата си. Оценката от 37.700 точки заслужено им отреди място в призовата тройка.

Един от фаворитите за титлата Италия игра изключително силно съчетанието си и с 38.200 измести България от лидерската позиция.

Световният шампион от Валенсия 2023 Израел допусна сериозна грешка - изпускане на риск на една от състезателките, която гони обръча си и след това закъсня за танцовите стъпки. Това им донесе 35.250 точки. Израелките допуснаха доста грешки и на европейското първенство тази година, на което завършиха пети в многобоя.

В квалификацията участват 14 тима, като първите 8 ансамбъла ще се класират за финала утре (10 август). На олимпийските игри се раздава само един комплект медали при ансамблите – за многобой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase