Снимка: Lap.bg

Семен Новиков се класира за полуфиналите на олимпийския турнир по класическа борба в категория до 87 килограма, след като победи грузинеца Лаша Гобадзе с 8:3.

Още по темата
Така тази вечер борецът ни излиза на полуфинал след 19,30 часа в битка за място на финала.

Гобадзе, който е световен шампион при 82-килограмовите от Султан 2019, а в категория до 87 килограма е бронзов медалист от Световното първенство в Осло 2021 и от еврошампионата в Загреб 2023, взе предимство от 3:0 точки, след като в средата на първата част успя да реализира успешно носене, след като Новиков беше поставен в партер заради пасивност. Българският национал веднага направи контраатака и върна една точка. Малко повече от минута след почивката Новиков получи нова точка, след като съперникът му беше сложен в партер. Българският национал се възползва от сутиацията и с успешна хватка обърна до 4:3, а малко по-късно избута съперника от тепиха са 5:3, а след това дори направи победата си още по-убедителна с още 3 точки след хватка и неуспешно обжалване на съперника за крайното 8:3.

Новиков по-рано днес постигна първата победа за България в класическа борба на Игрите в Париж. Той надделя с 5:1 точки в олимпийския си дебют над европейския първенец от Будапеща 2022 и световен вицешампион от Белград 2022 Турпал Али Бисултанов (Дания) и се класира за четвъртфиналите в категория до 87 килограма.

Йоана Георгиева пък се класира за полуфиналите на 500 метра едноместен каяк на Олимпийските игри в Париж, след като завърши на трето място в своята четвъртфинална серия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase