Снимка БГНЕС
fallback

Боксьорката, замесена в скандала на Олимпийски игри - Имане Халиф от Алжир, призова да се сложи край на психическия тормоз.

"Искам да отправя послание към всички хора по света да спазват олимпийските принципи, да се въздържат от тормоз над спортистите, защото това дава отражение, огромно отражение. Може да унищожи човек, може да убие мислите, духа и ума му. И може да раздели хората", коментира тя за световните медии, предаде НОВА.

Халиф веме си осигури най-малко бронзов медал он олимпиадата.

Междувремнно вицепрезидентът на Световната боксова организация (WBA) и бивш генерален секретар на Международната боксова асоциация (IBA) Ищван Ковач обяви, че лично е предупредил МОК за мъжкия пол на Имане Халиф. Унгарецът призна, че е изпратил мейл с резултатите от биологичния тест, направен през 2022 г., но все още няма отговор.

"Най-тъжното в историята е, че проблемът не беше с нивото на тестостерона на Халиф, защото това може да се коригира в днешно време, а в резултата от теста за пола. Той ясно показа, че това е биологичен мъж. Освен това на олимпиадата в Токио и последвалото световно първенство заедно с алжирския представител бяха прегледани общо петима.

Всички излязоха с еднакъв резултат, наистина бяха мъже. Разбира се, веднага съобщих писмено на властите на МОК, но колкото и да е невероятно, те не са отговорили на това до днес", обяви пред Magyarnemzet.hu, цитиран от "24 часа", Ковач, който е олимпийски, световен и европейски шампион при аматьорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

157

До 157

преди 1 месец

А ти един нежен нежен софиискиТравеститчо друсащ се по няколко пъти на ден

156

Анонимен

преди 1 месец

Генетична аномалия Халив жената мъж и Путин мъжа жена

155

Анонимен

преди 1 месец

Тук казуса е сложен Алжирката се е родила с атрибутите на жена не е като да си е рязала семейния кремвиша с орехите ...Това не в от вчера то и половината женски медали на СССР такива са им ги носили

fallback