Снимка: lap.bg

Минути след загубата и скандалното съдийство, българската боксьорка Светлана Каменова изригна и призова тайванката да бъде изследвана за хромозоми. Каменова загуби 1/4-финала от боксовия турнир от момчето с женски паспорт Ю Тин Ли. Накрая на мача тя дори показа с недвусмислен жест какво мисли за съперничката си.

Наставникът на националките ни Борислав Георгиев пък се появи с плакат "Аз съм XX (жена, б.а.). Спасете женския спорт" в микзоната. Другият му надпис бе "Аз съм жена и искам да се бия с жени", пък бе другият му надпис, съобщава "24 часа".

"Ю Тин игра много мръсно. Още в първия рунд бе за официално препупредение за удари с лакът. Държеше, правеше циркове. Тези падания за дузпа при съвсем леко придърпване. Възмутен съм от панаира, който се разигра. Те са ги набедили двете да стават шампионки и това е", заяви Борислав Георгиев.

"Като шефовете ти подкрепят някого, няма как да им се опънеш. Така е и с реферите и съдиите. Тя беше за поне пет официални предупреждения", допълни Георгиев и “продължи: “върнете си мача на двете от световното в Делхи и ще видите абсолютно същото. Това не играе бокс, но го бутат", каза още той.

"Нас не ни интересува срещу кого играем и какво има в гащите. Ние играем срещу червена каска, червен потник. Светлана е професионалист", допълни той на въпрос дали е минавало през главата им да не излязат срещу тайванката.

"За мен първите два рунда са за нас. Тогава мислехме да не излезем, като видяхме резултата, който вече бе предопределен", допълни Георгиев.

Настоящата европейска шампионка от Белград 2024 и бронзова медалистка от последното Световно първенство в Ню Делхи 2023 Каменова загуби с 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 27:30) съдийски гласа действащата шампионка от Азиатските игри и номер 1 в схемата в Париж - Лин Ю-тин от Тайван
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase