Снимка: Lap.bg

Ботев Пловдив отпадна във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. „Канарчетата“ допуснаха второ поражение от гръцкия гранд Панатинайкос, след като отстъпиха с 0:4 в реванша на стадион „Христо Ботев“ и така напускат надпреварата след общ резултат 1:6.

Играчите на Душан Керкез продължават европейското си участие в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите, където ще срещнат Зрински Мостар от Босна и Херцеговина.

Пред 18 000 зрители на стадион „Христо Ботев“ „канарчетата“ опитаха да се противопоставят на гранда от Атина, но „детелините“ решиха крайния изход от сблъсъка с три гола до почивката. Гръцкият тим откри още в шестата минута чрез Александър Йеремейеф. В 34-ата Антъни Уджа си отбеляза автогол, а във втората минута от добавеното време на първата част Филип Джуричич покачи на 3:0. В 50-ата минута Йеремейеф оформи крайния резултат с второто си попадение в мача.

За Ботев това бе първа домакинска загуба в евротурнирите от 31 години. За последно през 1993 година "канарчетата" отстъпиха с 2:3 на другия гранд от Атина - Олимпиакос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase