Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Украински безпилотен самолет е ударил манастир в руската Курска област и е убил човек, съобщи областният управител Алексей Смирнов в приложението Telegram.

60-годишен мъж е починал, след като дрон е изстрелял осем снаряда по манастира „Свети Николай Белогорски“ в Горнал, село близо до украинската граница.

Подобно на други руски гранични райони, Курск често е обект на нападения от страна на силите на Киев. На 16 юли атака с дрон срещу фабрика за производство на електрически уреди в град Коренево предизвика пожар, при който никой не пострада.

Удареният манастир е основан през 1671 г. и в него някога е живял писателят Фьодор Достоевски, който увековечава разговорите си с монасите в романа си „Братя Карамазови“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Анонимен

преди 1 месец

Убили попа.

87

тоти

преди 1 месец

ДВЕ ДЪРЖАВИ ,ЕДИН НАРОД, ДО ВЧЕРА СЕ ПРЕГРЪЩАХА,СЕГА СТРЕЛЯТ ПО ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ХРАМОВЕ ...КАДЕ Е ХАРОДА И ЗАЩО СПИ И ГЛЕДА БЕЗУЧАТНО..??? ..ЯВНО КОМУНИЗМАТ НЕ СИ Е ОТИШАЛ ТАМ И РОБСТВОТО НЕ Е СВЪРШИЛО !!!

86

Анонимен

преди 1 месец

Дрон неможе да изстрелва нищо. Заради третия закон на Нютон. А относно атаката на цивилна цел - Това е характерно за страхливите фашисти. Не им стиска срещу руската армия, и воюват срещу цивилни невъоръжени, и то посредством терористични актове. Миналата седмица пуснаха граната на детска площадка, а и колко журналисти взривиха, едно семейство избиха на Керченския мост, оставиха едно 12г. момиченце сираче. Е за това тази "държава" моментално трябва да спре да съществува.

fallback