Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън каза, че Тръмп е най-мразената фигура в съвременната история на Америка.

Той заяви, че "не трябва да се целим в хората", като призова американците да се отнасят един към друг с достойнство и уважение след опита за убийство на бившия президент Доналд Тръмп.

Джонсън направи тези забележки по време на интервю за предаването "Today" на Ен Би Си, в което призна, че политическата обстановка в страната е нажежена.

"Няма личност в американската история - поне в съвременната епоха, може би от времето на Линкълн насам - която да е била толкова очерняна и наистина преследвана от медиите, холивудския елит, политическите фигури, дори от правната система", каза Джонсън.

"И когато непрекъснато се разпространява вярването, че избирането на Доналд Тръмп ще бъде заплаха за демокрацията и че републиката ще приключи. Искам да кажа, че това нажежава средата. Ние не можем да направим това. Това просто не е вярно - всички трябва да намалят риториката. Всички ние сме американци и трябва да се отнасяме един към друг с достойнство и уважение. Можем да водим разгорещени политически дискусии и дебати, но те не бива да са лични и не бива да се насочваме към хората", добави още Джонсън.

Той също така потвърди, че е в контакт със секретаря по вътрешна сигурност Алехандро Майоркас относно започналото разследване на стрелбата. Той търси отговорите относно това, което Тайните служби са видели преди стрелбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase