Снимка БГНЕС

Остра дихателна недостатъчност вследствие механична асфикция, което се дължи на обесване, е причината за смъртта на 32-годишния Иван Димитров, издъхнал в ареста на полицията в Ямбол..

Това става ясно от съобщение на Окръжна прокуратура-Ямбол, което е на база на готовата съдебно-медицинска експертиза.

Според вещото лице при външния оглед и аутопсията на трупа не са установени видими травматични увреждания в областта на главата, мозъка и мозъчните обвивки. Не са установени и кръвонасядания, наранявания или подутини. Това показва, че смъртта се дължи на механична асфикция, а не на травми на пострадалия, причинени приживе, е заключението.

По досъдебното производство е осъществен оглед на местопроизшествие, разпитани са шестима свидетели. Назначена е и химико-токсикологична експертиза на кръвта на починалия, но тя не е готова.

По досъдебното производство са приобщени и записите от камерите в арестното помещение. Предстои те да бъдат обект на видео-техническа експертиза, която също ще бъде назначена по досъдебното производство, се казва още в прессъобщението.

32-годишният мъж бе открит обесен със собствения си панталон в ареста в Ямбол. Родителите му и негови близки обаче изказаха опасения, че смъртта му е насилствена, пише 24 часа.

По-късно стана ясно, че заради инцидента срещу полицейски служител от Ямбол е започнало дисциплинарно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase