Ракът е едно от най-опасните и коварни заболявания. Развитието на ракови клетки зависи от много фактори. Начинът на живот и хранене е един от факторите наред с генетиката, външните влияния, вредните навици и пороци, възпалителните процеси в организма. Има различни храни, които могат да намалят риска от поява на рак.
Храната, която консумираме има огромно значение и ето защо е добре да обърнем поглед към някои особено полезни в тази посока храни. Те съдържат богата палитра най-вече от антиоксиданти, които имат мощни противоракови и противовъзпалителни свойства. Богати са още на витамини, минерали, фибри, полезни микро- и макроелементи.
Кои са 10-те най-полезни храни, които намаляват риска от опасното заболяване?
1. Ананас.
Ананасът има особени ползи в борбата с рака. Той съдържа ензими, по-специално бромелаин, който има изразен антиоксидантен и противовъзпалителен ефект. Бромелаинът намалява риска от рак, като стимулира нормалното делене и регенериране на клетките, включително на ДНК. Този процес е от голямо значение за превенцията на рак.
2. Ябълки.
Ябълките съдържат множество фибри и антиоксиданти. Не обелвайте кората им, защото именно в нея са концентрирани всички прекрасни борещи се с раковите клетки вещества.
Още по темата моцже да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
5
Анонимен
преди 1 месецПоддържайте си Метаболизма висок и няма болести - Шафран, Ашвагандха, Лют Червен Пипер, Цинамон от Цейлон, Турмерик - Куркумин, Какао на Прах. Мляко от Овесено семе. Маслинено и Конопено Олио извлечени на студено. Едно яйце на ден. Конско и Магарешко мляко. Овче и Козе мляко. Овче и Козе сирене. В машина за сок - в блендер един Магданоз заедно с Кисело мляко и вода. Доктор Пепер. Бягане и вдишване на чист въздух и пиене на бистра водица.... Годично Изяждайте по една Костенурка, Змия и Заек!
4
Анонимен
преди 1 месецДо zzzz (2) - а също и ферментиралите храни.
3
Анонимен
преди 1 месецФиле Елена и руйно вино :)))