Снимка: Pixabay
fallback

Бразилия легализира притежанието на марихуана за лична употреба. Решението е на Върховния съд на Бразилия. Използването на веществото на обществени места обаче остава забранено, предаде Ройтерс.

С това решение може да се помогне за намаляване на пренаселеността на затворите в страната, допълва bTV. В момента в местата за лишаване от свобода в Бразилия има около 840 хиляди души, а много от които изтърпяват присъди за притежание на малки количества наркотици.

Бразилия е на трето място в света по брой на затворниците, а след нея, по същия показател, са САЩ и Китай.

Така в бъдеще притежаването на малки количеств канабис няма да се счита за подсъдимо. То ще бъде смятано единствено за административно нарушение, което няма да влече след себе си правни последици, реши най-висшата съдебна инстанция в южноамериканската страна.
 
Сега предстои в идните дни съдиите да определят граници на количествата, които ще попадат в обхвата на новия режим.

"С това решение ние не узаконяваме употребата на наркотици, нито казваме, че това е нещо хубаво", казва председателят на Съда - Луис Роберто Барозо.

"Напротив, съдиите са водени от намерението да намерят на най-ефективния начин за справяне с наркоепидемията в Бразилия с оглед на това, че предишните стратегии за ограничаване на употребата и трафика на наркотици не сработиха", обяснява още Барозо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 дни

Всички видяха от зелето че легализира в Украйна марихуаната и канабиса ))) се

20

Анонимен

преди 4 дни

Мечтата на българина е да е пиян и надрусан постоянно и това да е безнаказано.

19

Анонимен

преди 4 дни

Има и антропологична гледна точка южноамериканските индианци (за разлика от северноамериканските!) са хората с най-висока устойчивост на алкохол на планетата. Те банално се напиват трудно и изтрезняват бързо. Затова и като искат да се замаят използват всякакви други вещества. Аз лично съм за пълна забрана на употребата на всякакви вещества пряко влияещи на съзнанието. От тях обществото има само проблеми.

fallback