Снимка: Istock

Ако сте тръгнали по пътя към идеалната фигура, няма как да пропуснете храненето. А ако искате да разнообразите менюто си, вижте кои храни задължително да включите в списъка си.

Лимони

Лимоните са пълни с витамин С, но те не само са отличен източник на витамини, но и ни помагат да отслабнем. Този важен витамин участва в производството на хормона норадреналин, който тялото ни използва за разграждане на мазнините в отделните клетки. Така че по същество лимоните действат като транспортьори, като освобождават мазнините, които навлизат в кръвта, за да бъдат изгорени след това като калории.

Обърнете внимание обаче, че витамин С е изключително чувствителен към топлина и може да бъде унищожен при продължително готвене. Най-добрият и лесен начин да извлечете ползите от витамин С от вашите лимони е да добавите малко прясно изцеден лимонов сок към вашите готови ястия или водата, която пиете.

Джинджифил

Джинджифилът е корен, който наистина е изпълнен с чудодейни качества. Той не само притежава антибактериални свойства, но и значително стимулира кръвообращението. Това поставя вашия механизъм за изгаряне на мазнини на висока предавка, като по този начин се изгарят повече калории в резултат на увеличения кръвен поток.

Освен че увеличава потенциала на тялото ви за изгаряне на калории, вашата чаша чай от джинджифил също съдържа способности да се бори със определени.възпаления и други проблеми.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase