Бърз метаболизъм – това е нещо, което всеки иска, за да се радва на красива и стройна фигура без усилия. За съжаление метаболизмът и неговата скорост на усвояване на хранителните вещества са индивидуални и се влияят от множество фактори. С напредване на възрастта метаболизмът се забавя, но това не означава, че трябва да се примирите. Има начини, с помощта на които да противодействате на забавянето.

Кои са 5-те трика за бърз метаболизъм, с които да се радвате на стройна фигура?

1. Повече сън.

Здравият, непробуден и дълъг сън е изключително важен фактор за бърз метаболизъм. По време на съня се случват голяма част от процесите на разграждане и усвояване на хранителните вещества. Колкото повече спите, толкова по-бърз и качествен ще бъде метаболизмът ви. В резултат ще чувствате енергия и ще имате по-малка нужда от посягане към лакомства и излишни калорични храни.

2. Спете на по-хладно.

Много е важно на каква температура спите. За да ускорите метаболизмаси е препоръчително да намалите температурата в спалнята. Така тялото реагира, като ускорява обмяната на веществата, за да осигури достатъчно енергия за поддържане на телесната температура.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase