Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Южна Корея предупреди жителите, живеещи близо до границата със Северна Корея, да бъдат нащрек, след като медиите съобщиха, че са били засечени повече от 90 балона, носещи различни предмети, включително боклук и екскременти, предаде Ройтерс.

Южнокорейските военни заявиха, че неидентифицирани обекти, за които се смята, че са от Северна Корея, са били забелязани близо до силно укрепената граница и призова хората да не се приближават и да съобщават за тях на военните или на полицията.

До днес бяха открити повече от 90 балона, като някои от тях са се приземили на земята, а други все още са били във въздуха, предаде Йонхап нюз, позовавайки се на военен източник.

Снимки, публикувани в южнокорейските медии, показват надут бял балон с привързана към него найлонова торбичка, а на друго изображение се вижда нещо, което изглежда като паднал балон с боклуци, разпръснати около него.

Photos are emerging this morning of the balloons sent from North Korea that have landed in South Korea overnight, filled with trash not propaganda leaflets, and some bursting their loads with what appears to be manure. Authorities say some 90 balloons have been detected. https://t.co/OzSuqlilCi pic.twitter.com/O6mOd5vqyu

— Raphael Rashid (@koryodynasty) May 29, 2024


Заместник-министърът на отбраната на Северна Корея направи изявление в неделя, в което се заканва да упражни "мощна сила за самозащита“ и предупреди, че ще бъдат изпратени "купища отпадъци и мръсотия“ в отговор на това, че Сеул е изпратил по въздуха "мръсни предмети“ на Северна Корея.

От години южнокорейски активисти изпращат балони с листовки към Северна Корея, критикуващи нейните лидери и  USB памети с клипове на кей-поп музика.

Северна Корея и Южна Корея остават юридически във война, тъй като бойните действия по време на Корейската война през 1950 - 1953 г. са прекратени с примирие, което остава в сила и до днес, но не и с мирен договор, припомня Ройтерс.
(БТА)
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

бря

преди 3 месеца

нов модел бомби ,балони с г..вна мн.яко с,..иреш и закачаш на балона

24

Алекс

преди 3 месеца

В Южна Корея произвеждат телефони,телевизори,автомобили,кораби и т.н.В Северна-отпадъци.

23

Анонимен

преди 3 месеца

Пращат ги за рециклиране на Самсунг. Безплатни вторични суровини и ценни метали, литий, мед, биологични ресурси за биогаз.

fallback