Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Руските сили са "затънали" в улични боеве в град Вовчанск в североизточната Харковска област, заяви главнокомандващият на украинската армия генерал Олександър Сирски, като добави, че се водят "интензивни" боеве в три ключови района на източния фронт, предаде Франс прес, като цитира съобщението му в "Телеграм".

"Противникът е напълно затънал в уличните боеве във Вовчанск и е понесъл много тежки загуби", гласи съобщението на главнокомандващия. Той добави, че е имало продължителни руски офанзиви в опит да се пробият украинските линии към Часив Яр, Покровск и Курахове.

В отделно изявление на украинския генерален щаб се казва, че руските сили са постигнали частичен успех край Иванивка, в източната част на Харковска област. Имало е и 10 сблъсъка на направление Купянск, като едно от нападенията е успешно отблъснато. Други сблъсъци продължават край селата Петропавливка, Иванивка, Стелмахивка, Невске и Дружелюбивка./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

Хунка

преди 1 месец

Нямало държава Украйна, укрите бягали, предавали се и не щели да се бият. Интересно с кого воюва тогава Непобедимая вече трета година?!

149

блицкриг

преди 1 месец

Руснаците за 17 дни стигнаха на 5 км от границата, до покрайнините на Вовчанск.....Вермахтът за две седмици превзе Полша.

148

Анонимен

преди 1 месец

Европа затъна и всички и се смеят. Пак сме с окуцелия кон. Да се скараш с всичките си съседи е висша степен на дипломация. Кой има сметка от размирици в целия свят. Този който продава оръжие и бъдещ виртуален въздух.

fallback