Снимка: БГНЕС/ЕРА

Видеоклип, споделен в интернет, на който млади германци скандират расистки антиимигрантски лозунги пред бар на остров Зилт в Северно море, предизвика възмущение в страната, предаде ДПА.

На видеото групата се чува да вика „Чужденците вън!“ и „Германия за германците“ под звуците на хитовата песен „L'amour Toujours“ („Любов завинаги“) на Джиджи Д'Агостино, която се чува да звучи от бара  в курортния град Кампен - дестинация, популярна сред богатите германски туристи.

Записът с продължителност едва няколко секунди, който бързо набира популярност в социалните мрежи от вчера насам, показва млади мъже и жени да скандират расистките лозунги и да се смеят. Един мъж изглежда се опитва да имитира мустака на Хитлер, като слага пръстите си над горната си устна, отбеляза ДПА.  

Местната полиция съобщи, че е започнала разследване. Употребата на нацистки лозунги и символи, както и друг вид реч на омразата, е забранено в Германия със закон.

"В социалните мрежи се разпространява видеоклип, показващ празнуващи хора на Зилт. Ние сме запознати с това видео и го проучваме за криминално съдържание", написа днес полицията в публикация в социалната мрежа „Екс“. „Бихме искали да ви благодарим за многобройните съвети, които предадохме на съответните органи", добавя полицията.  

Това не е първият подобен случай, включващ тази песен в Германия. Властите в няколко германски провинции разследват подобни случаи с расистки скандирания на фона на същата песен./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase