Снимка: БГНЕС
fallback

Вертолет от конвоя на президента на Иран Ебрахим Раиси е претърпял "инцидент" в неделя, съобщиха държавните медии, без да уточняват дали президентът е бил на борда.

"Някои непотвърдени доклади казват, че вертолетът, превозващ президента Раиси, е претърпял инцидент в провинция Източен Азербайджан", каза държавната телевизия, добавяйки, че спасителните операции са в ход.

"Суровите метеорологични условия и гъстата мъгла затрудниха спасителните екипи да стигнат до мястото на инцидента", извести държавната телевизия.

Според медиите Раиси може да е бил един от пътниците на хеликоптера, претърпял инцидент в северозападната част на страната. Освен това вероятно и външният министър Хосейн Амир-Абдолахян и местни служители са пътували в същия вертолет.

Раиси беше на посещение в провинция Източен Азербайджан, където откри проект за язовир в компанията на азерския си колега Илхам Алиев на границата между двете страни.

63-годишният Раиси е президент на Ислямската република от юни 2021 година, отбелязва БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Алекс

преди 1 месец

До Анонимен26 Боинг не произвежда хеликоптери,ама да си пробутаме дежурната опорка за краварите.Ще капне някоя копейка и ще има за патронче пред панелката.

26

Анонимен

преди 1 месец

Това да им за урок и да не се доверяват на краварите и Боинг !

25

Абдула

преди 1 месец

Спокойно, Хеликоптер Ми-171 с президента на Иран се приземи твърдо в района на Варзеган Хеликоптерът беше посетен от губернатора на Източен Азербайджан аятолах Ал-Хашем и министъра на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян. Поради тежките метеорологични условия спасителният екип не успя да стигне до мястото на кацане. Иранският президент Ибрахим Раиси и външният министър Хосейн Амир Абдулахиан оцеляха; те пътуват в кола като част от кортеж към Тебриз.

fallback