Снимка: БГНЕС
fallback

Ирак предложи помощ в издирвателните операции след инцидента с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на иракското правителство. Вътрешното министерство, Червеният полумесец и други компетентни органи са били инструктирани от иракския кабинет да окажат съдействие.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев пък заяви, че се моли за Раиси и каза, че е дълбоко потресен от новината за инцидента с хеликоптера, станал малко след като двамата лидери са се видели за откриването на язовирна дига.

Oще по темата

Алиев предложи на Иран цялата необходима помощ в издирвателната операция.

Саудитска Арабия изрази своята готовност да окаже всякаква помощ след като хеликоптерът, превозващ иранския президент Ебрахим Раиси претърпя катастрофа по-рано днес, предаде Ройтерс. Саудитското министерство на външните работи също така заяви, че кралството е следи съобщенията за катастрофата с "голяма загриженост", съобщава саудитската държавна информационна агенция.

Турското външно министерство съобщи, че следи развитието на събитията около инцидента с хеликоптера на Раиси, предаде Ройтерс.  

"Надяваме се, че иранските официални лица, включително и иранският президента Ебрахим Раиси и министъра на външните работи Хосейн Амир Абдолахиан са в безопасност и са здрави", се казва в изявлението на турското ведомство, в което се изразява и готовност за оказване на помощ в издирвателната операция.

Катар е готов да предостави всякаква подкрепа за усилията на Иран за издирване на хеликоптер на президента на Иран Ебрахим Раиси, се казва в изявление на катарското министерство на външните работи, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 месец

Още се чудя как в днешно време летят с тези летящи ковчези като вертолети и самолети без системи за изход при повреда. Изтребителите и ракетите го имат това защото си ценят хората. Дори американската совалка която вече не я ползват нямаше такава система и точно след един такъв фатален случай ги спряха от полети.

17

Емил Стефанов

преди 1 месец

Мирише на ционистка следа.

16

до 21

преди 1 месец

Мога да ти го направя тъжно като ти припомня, че държавата притежаваща втората по големина армия в НАТО подкрепя всички изброени от теб държави и организации. Поплачи си да ти мине.

fallback