Снимка: БГНЕС

Приключи драмата с барикадиралия се в дома си бивш полицай Венцеслав Караджов, който снощи се барикадира в дома си в Пловдив. По информация от пловдивската полиция,  малко преди 6 ч. тази сутрин Караджов е склонил да се предаде без съпротива и така инцидентът е завършил без пострадали.  Той не е бил въоръжен, в дома не са открити и взривни вещества, каквито подозрения имаше в началото на кризата.

Напрежението, ангажирало целия капацитет на силите на реда, продължи 12 часа.

Дотук се стигна, след като Върховният касационен съд постанови с окончателно решение най-тежката присъда - доживотен затвор, за това, че на 15 май 2016 година е застрелял родителите си. При тази вест Караджов се е барикадирал с думите, че  "няма да лежи невинен в затвора и е решен на всичко".  Това е станало към 17:30 ч. снощи, когато екип на съдебна охрана е пристигнал за да задържи Караджов за изпълнение на присъдата.

Тогава той е скъсал гривната, с която бе под домашен арест и заплашил полицаите, след което се барикадирал в дома си, информира БНР.

Полиция жандармерия и специални полицейски части бяха обградили къщата и района през цялата нощ. Делото на Караджов се гледа за трети път от Върховния касационен съд. С последното си решение обаче, върховните магистрати потвърдиха окончателно, че той е убил родителите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase