Снимка: БГНЕС
fallback

Новият президент на Република Северна Македония Гордана Силяновска, по образование юрист, ще поведе страната в различна посока. РСМ категорично се раделя с пътя си към европейската интеграция, смята Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Oще по темата
Според него Северна Македония ще поеме път към сближаване с Русия, Китай, дори Унгария и Сърбия. Това е пряка конфронтация със съседните страни, както и "противопоставяне на Брюксел и европейските ценности".

Пред БНР Керемедчиев допълни, че в Скопие има затвърдени не само антиевропейски настроения, но и антибългарски такива.

"Реториката ще бъде смекчена, но политиката, която ще води ВМРО-ДПМНО, ще продължи. Антибългарските нагласи, настроения няма как да бъдат изкоренени. Ние достигнахме дъното на нашите двустранни отношения и не виждам как това ще се подобри", коментира той пред държавното радио.

Според бившия зам.-министър ръката, която България е протегнала към РСМ, няма да бъде приета, а ще увисне във въздуха. И допълни, че държавата ни няма смисъл да прави компромиси и да отстъпва, а напротив -  трябва да имаме "изключително твърда и последователна политика", защото в Скопие смятат, че страната ни има слаби позиции като член на ЕС и те могат да бъдат променени под натиск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Единствената

преди 3 седмици

Държава от бившите Юго-републики освен доминанта Сърбия, която жадува да се възкреси бивша Югославия е Северна Македония.Тя наивно вярва, че това днес е възможно и че с помощта на Сърбия ще успее да се пребори с Европейските правила и да се промъкне инкогнито в ЕС! Самозаблуждават се и това няма да стане, но ще го разберат по трудния начин! Освен всичко друго менторът им Сърбия няма да допусне те да влязат в ЕС преди самата Сърбия!

37

Кирил Петков

преди 3 седмици

Нека припомним, че именно Кирил Петков беше човекът, който вдигна ветото над РСМ и така откри възможността на сърбоманите в Скопие да бия безнаказано македонските българи. Бяха Зиги Рени и закрити всички български центрове, а хора от България вече не се допускат в страната и са с черни печати.И това е благодарение на продажната политика на ПП и ДБ в услуга на американското посолстово!

36

1ъъ

преди 3 седмици

Ние в тези договори имаме някакви права. Македонците не може да подписват каквото си искат и после да го сменят както намерят за добре. Аз смятам, че това трябва да бъде изразено ясно и точно в Брюксел.

fallback