Снимка: БГНЕС

Съдът даде ход на делото за мярката на Марин Димитров, обвиняем за участие в организирана престъпна група, предаде репортер на БГНЕС.

Съдията по делото заяви в началото на заседанието, че има изрично желание от страна на обвиняемия да не бъде сниман в съдебната зала.

Защитник на Марин Димитров е адвокат Любомир Таков.

Прокурорът по делото прочете доказателствата срещу обвиняемия, като посочи, че има доказателства за участие на Марин Димитров в организирана престъпна група, заедно с обвиняемите "Николов, Банкова, Стефан Димитров и Живко Коцев".

Прокурорът поиска най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Адвокат Любомир Таков каза пред съда, че от изнесените данни на обвинението някъде изрично не се споменава, че Димитров-старши е участвал в организирана престъпна, както и наличието на каквито и да е отношения с Никола Николов и Петя Банкова.

Защитата подчерта, че няма опасност за извършване на престъпление от страна на обвиняемия и поиска от съда мярка, различна от задържане под стража.

Адвокатът отбеляза и здравословното състояние на Марин Димитров, като посочи, че той трябва да се яви на преглед в "Пирогов" в края на месеца, както и че "има запушване и на друга артерия".

Обвиняемият Марин Димитров каза пред съда, че ще окаже пълно съдействие. Той е категоричен, че нито познава, нито е разговарял с Петя Банкова, както и че никога не е разговарял с никого относно контрабандни канали.

"Имам проблеми със здравето и искам да се излекувам", заяви Марин Димитров.

Въпреки това съдът го остави в ареста. Марин Димитров обаче има право да обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase