Снимка: БГНЕС
Няколко души бяха ранени при нападение с нож в църква в предградие на Сидни днес - два дни, след като шестима души бяха убити при подобна атака в търговски център в най-многолюдния австралийски град, предаде Ройтерс.
Още по темата
Полицията съобщи, че при атаката са пострадали епископ и посетители на храма, но никой от тях няма животозастрашаващи рани. Нападателят е задържан и в момента съдейства на разследващите.
 
На видеозапис, публикуван в социалните мрежи, се вижда как мъж, облечен в черно, се приближава към духовник, който според информацията към видеото е епископ на църквата "Христос, Добрият пастир" в предградието Уокли и го пробожда няколко пъти. Посетители на храма започват да викат и се притичат на помощ на епископа, съобщи Асошиейтед прес.
 
Това е вторият случай на нападение с хладно оръжие в Сидни за последните няколко дни. В събота шестима души загинаха при атака с нож в търговския център "Уестфийлд" в източното предградие на Сидни Бонди джънкшън. Нападателят бе застрелян от полицията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase