Снимка БГНЕС

Мъртвопиян пловдивчанин заплаши и нападна полицаи. Екшънът се разиграл на 10 април в апартамента на почерпения побойник. Към 04.00 часа униформените се отзовали на сигнал за нарушаване на нощната тишина, пише Марица.

Те заварили пловдивчанина много пиян и го помолили да спре силната музика, която звучала в жилището му. Той отказал, като започнал да се държи грубо и арогантно спрямо полицейските служители.

Отказал да представи документ за самоличност, нарекъл ги ,,гомнари“, казал им, че не са никакви и няма да му казват какво ще прави. Заплашил ги, че ще ги размаже от бой и ще ги рита по стълбите.

Когато бил предупреден, че спрямо него ще бъде използван електрошок, пияният нападнал и ритнал в областта на крака единия служител на реда. След това заявил, че ако вземе електрошока ,, ще им го навре в г**а“.

Полицейските служители предприели действия за задържане на агресивния пловдивчанин. Той оказал съпротива при задържането му и се наложило да бъде използван електрошока. Междувременно на място бил извикан втори полицейски екип, които станали свидетели на поведението на пияния. В крайна сметка бил арестуван и откаран в сградата на Второ районно.

Изправен пред съда, пловдивчанинът оспорил голяма част от фактите и помолил за по-леко наказание. Магистратите решили да изкупи вината си със „Задържане в поделенията на МВР”.

"Относно срока на наказанието, съдът счита, че най-справедливо е настаняването в поделения на МВР да бъде за две денонощия, като съобразява този срок с обстоятелството, че във връзка с проявата си същият вече е бил задържан за 24 часа във Второ РУ Пловдив, поради което и зачита с решението си времето, през което е бил задържан", пише в решението на съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase