Снимка БГНЕС

Разработка на канал за контрабандни цигари и парфюми на митичния контрабанден бос Паскал е довел до днешната акция на ДАНС, по време на която бяха арестувани шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова и нейният заместник Людмил Маринов, съобщи "Марица" като се позовава на свои източници.

Освен в София, родното ФБР е извършило проверки в жилищата на бивши митничари в Свиленград и в Лесово.

За организатор на контрабандата се спряга Николай Николов - Паскал, който е роден на през 1961 г. в Димитровград.

Според стари полицаи и служители в някогашната Национална служба за сигурност, Паскал създал организация, надминала по мащаб бизнеса на разстреляните преди години Константин Димитров - Косьо Самоковеца, и Иван Тодоров - Доктора. "С втория от изброените Николай е градски. той е по-възрастен от Доктора с 3 г. и в началото на 90-те години на миналия век бяха съдружници, но после се разделиха", твърди дългогодишен антимафиот.

За 63-годишния Паскал се твърди, че вече над 30 г. държи контрабанден канал за цигари от Турция и Гърция през пунктовете "Капитан Андреево" и "Капитан Петко Войвода".

Дългогодишни полицаи твърдят още, че Николай Николов е бил и в момента е човек на службите ни за сигурност, като преди десетина години се заговори, че е и сътрудник на американската Агенция за борба с наркотиците - DEA.

Според оперативна информация Паскал е бил съдружник в сянка на застреляния през 1998 г. пред дома си в пловдивския кв. "Кючук Париж" бос на "Клуб 777" Петър Петров-Патерицата. Двамата въртели най-големия контрабанден канал за незаконни цигари от Турция. Контрабандата обаче влизала у нас от Гърция през граничния пункт "Ново село" (сега "Капитан Петко Войвода" - б.р.).

И в момента никой не е наясно къде точно се намира Николов, предполага се, че е ту в Турция, ту в Гърция. Любимо място му бил комплекс "Оушън вю бийч хотел", близо до Кавала.

Николай Паскала е известен със страстта си по бързи спортни автомобили. Преди няколко години той сядаше зад волана на черно „Порше Карера GT" на стойност 250 000 лева. Пак в черен цвят беше и „Ферари" F430, което босът по-късно продаде на местен бизнесмен. Твърди се, че червеното ферари, което Слави Трифонов подари на победителя от конкурса "Пей с мен" също е купено от Паскал.

Семейството на Николов живее в Италия, синът му е състезател по картинг, втората му съпруга е бивша циркова актриса. "Паскал е много предпазлив, обграден е верни и проверени хора", коментират източници на "Марица".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase