Снимка: Lap.bg

Лудогорец спечели категорично с 5:1 у дома срещу Левски в най-интересния мач от 27-ия кръг от Първа футболна лига. "Сините" играха равностойно на фаворита за титлата през първото полувреме, но след почивката разградчани показаха класата си и лесно решиха изхода от дербито. 

Двубоят започна силно за домакините и в третата минута Бърнард Текпетей проби и подаде за Якуб Пьотровски засече топката, но беше блокиран, след което Руан Круз се разписа на празна врата.

Седем минути след това шампионите бяха съвсем близо и до второ попадение в мача. Текпетей подаде за Рик Джонатан, който върна за Круз, чийто шут от близка дистанция не намери очертанията на вратата, пазена от Пламен Андреев.

След 17 минути игра Левски достигна до изравнително попадение. Патрик-Габриел Галчев получи топката и пусна за Патрик Мислович, който продължи за Марин Петков и младежкият национал преодоля Серджио Падт, разписвайки се за 1:1.

Пет минути по-късно Лудогорец можеше да си върне аванса в резултата, след като Бърнард Текпетей стреля директно от пряк свободен удар към средата на вратата, но мощният му шут срещна напречната греда на вратата, пазена от Пламен Андреев.

В средата на първата част Аслак Фон Витри беше заменен принудително от Георги Терзиев.

Близо половин час игра Рик Джонатан центрира от ъглов удар, Ван дер Каап изпусна Диниш Алмейда, който нанесе опасен удар с глава, но топката премина малко над вратата на столичани.

В 36-ата минута Евертон проби през центъра и нанесе удар от разстояние, който беше отбит от Серджио Падт.

Пет минути преди края на първата част Марин Петков не можа да затрудни вратаря на домакините Падт.

Две минути след почивката резервата Георги Терзиев се възползва от грешка в защитата на гостите и неумела изява на вратаря Пламен Андреев и реализира второто попадение за "зелените" след изпълнение на статично положение от Рик Джонатан.

При разбъркване в наказателното поле в 56-ата минута Терзиев намери Якуб Пьотровски и той покачи на 3:1, решавайки изхода от сблъсъка в Разград. 

Левски пропусна да се върне в мача чрез Цунами, а в 63-ата минута Лудогорец направи контра чрез Пьотровски, който беше изведен на скорост в половината на Левски и подаде за Квадво Дуа, реализирал лесно за 4:1.

Във втората минута на допълнителното време резервата Кайо Видал оформи крайното 5:1 с удар отблизо след бърза контра и неумела намеса в защита на Дейвид Михалев.  

След този успех отборът от Разград има 63 точки и е на 6 пред ЦСКА-София. Левски е на четвърта позиция с 51 точки след първото си поражение през 2024 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase