Снимка: БГНЕС
fallback

Ирански медии съобщиха, че сграда в близост до иранското посолство в сирийската столица Дамаск е била уцелена при израелски въздушен удар, предаде Ройтерс.

В информацията, публикувана в повечето официални издания на страната, не се посочват допълнителни подробности. По-рано агенция SNN съобщи, че мишена са били иранското консулство и резиденцията на посланика в Дамаск, без да дава повече подробности.

Според Сирийската държавната агенция САНА една сграда е много разрушена, а съседните сгради също са пострадали. Медията не посочи целта, която според нея се е намирала в предградието Мезех на Дамаск.

След нападението на подкрепяната от Иран палестинска организация "Хамас" срещу Израел на 7 октомври Израел увеличи въздушните си удари в Сирия срещу ливанската милиция "Хизбула" и иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция (КГИР), които подкрепят правителството на президента Башар Асад.

Агенция НурНюз информира, че иранският посланик в Сирия не е пострадал при израелския удар по Дамаск. (БТА, Пламен Йотински)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Българинъ

преди 1 месец

Хамас непровокирано и зверски нападнаха Израел на 7.10 от Газа, заклаха и се гавриха с хиляди, стотици отвлякоха - бебета, деца, жени, старци, болни. Хизбалла, в знак на солидарност с Хамас, непровокирано нападнаха Израел на 8.10 от Ливан и Сирия. Изстреляха хиляди ракети, стотици РПГ, убиха десетки израелци. За Израел в справедливата му борба с терора! Колкото и време да отнеме, колкото и читатели на Корана да струва, където и да се крият - Газа, Юдея и Самария, Ливан, Сирия, Йемен, Ирак, Иран.

31

Българин

преди 1 месец

Израелските терористи обявиха война на Иран.

30

Прочети

преди 1 месец

То пише, кой е дирил, в пристройката!

fallback