Снимка: БГНЕС

Синът ми не познава Гешев. Това убийство не е случайно. Това е наредено.

Това заяви пред журналисти Стойка Манерс, майката на убития Мартин Божанов – Нотариуса, предаде БГНЕС.

Манерс обясни, че не е била в България 31 г. "Знам му само приятелите от детските години. Сега не знам какво става, но това, което се говори, е защо са го убили. Ако такова нещо има, значи искаш да затвориш устата на някой. Защо искаш да я затвориш тази уста", попита тя.

Майката на Нотариуса подчерта, че синът ѝ има два магазина, един ресторант, който не е отворен още, както и дизайнерска фирма. По думите ѝ той още от 20-годишен се занимава с бизнес.

Манерс е категорична, че не знае синът ѝ да е имал връзки с магистрати. „Това е просто ужасно. Не съм живяла в България след перестройката. Аз се върнах сега и се сблъсквам с такива неща – то е помия, то е тиня, то е нещо ужасно. Има ли държава? Закони има – спазват ли се", попита още тя.

Майката на Нотариуса не очаква истината да излезе наяве, „защото може би няма да имат интерес". "Аз не мога да поръчам, колкото и да съм проста жена и обикновен човек, убийство. Аз трябва да платя. Аз, ако нямам пари, как ще платя? Това е човек, който той много е подразнил, или човек, който му е много близък, за да не предполага такова нещо. Но не е за пари, само това мога да кажа", каза тя.

"Ще коментираме SS клуб? Не се опитвайте да ми задавате провокативни въпроси кой го уби. И аз питам кой уби мъжа ми, кой уби бащата на това дете? Обществото интересува ли го това? Кое е най-тежкото престъпление в Наказателния кодекс – убийството. Интересува ли се обществото от това? Защо българското общество не се занимава с тези неща, че убиха един млад човек, баща на две деца, в затворен комплекс в 19 ч. вечерта", попита и съпругата на Нотариуса – Гергана Божанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase