Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руснаците нанесоха мощен ракетен удар по Киев, като властите на украинската столица съобщават за осем жертви.

В района на Подолск отломки от ракети са паднали на територията на няколко предприятия, а в Шевченковски район е горял апартамент в жилищна сграда, съобщи в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко.

Според Киевската градска военна администрация в резултат на въздушна атака в район Святошински, преди това в жилищна сграда, ударната вълна е счупила прозорци.

В квартал Шевченко осколки са повредили жилищна сграда - информацията се изяснява. В същия район по предварителни данни има пожар на територията на детска градина. По предварителна информация в квартал Шевченко са регистрирани и пожари на коли. Към мястото на инцидента са изпратени спасители.

„В района на Подолск, в резултат на падащи ракетни отломки, избухна пожар в трансформаторна подстанция и в двуетажна нежилищна сграда“, добави градският управител. По-късно Кличко съобщи, че в същия район гори покрив на жилищна сграда. Той уточни, че в квартал Святошински прозорците на две девететажни сгради са били счупени от ударната вълна. Кличко написа, че са известни осем жертви. "До момента няма хоспитализирани. Лекарите оказаха помощ на всички на място", каза Кличко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase