Снимка: Twitter

Кървави сцени се случиха късно снощи в Турция, където хулигани от агитката на Трабзон нападнаха футболисти на Фенербахче след дербито между двата отбора. Всичко приключи с ожесточен бой, който можеше да прерасне в сериозна трагедия. Когато феновете на домакините нахлуха на терена и започнаха да атакуват гостите, защитникът на Фенербахче Брайт Осаджи - Самюел се държа героично и спря двама от нападателите с ММА хватки.Той нокаутира фен с удар с крак.

Медиите в Турция пишат, че тези действия вероятно са били решаващи, за да не станем свидетели на по-голяма трагедия, тъй като хулиганите са носели остри предмети, подобни на ножове. Действията им са били абсолютно преднамерени и целта е била някои от футболистите да пострадат сериозно, тъй като турските медии разпространиха снимки на острите предмети, наподобяващи шишове с дръжка. След неутрализирането на ултрасите някои от тези предмети са били намерени на терена.

Един от пострадалите, който избегна по-сериозна контузия, е хърватският вратар Доминик Ливакович, който е бил наръган от фен малко под брадата, а на видеозаписите от атаката се вижда как е бил ударен и с юмрук в главата на излизане от терена. На други клипове се вижда как фенове на Фенербахче в ложата хвърлят стъклени чинии и чаши по ултраси на противника.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase