Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Най-малко двама души са загинали при руски атаки с дронове и бомби през изминалата нощ в източните украински Сумска и Донецка област, съобщиха днес местните власти, цитирани от Ройтерс.

Руснаците пуснаха бомба над град Мирноград в Донецка област, в резултат на което загинаха двама и бяха ранени петима души, заяви началникът на регионалната военна администрация Вадим Филашкин в профила си в социалната мрежа „Телеграм“.

Oще по темата
Военната администрация в Сумска област съобщи, че има жертви в резултат на удар на руски дрон по жилищен блок. Администрацията съобщи, че 30 апартамента в пететажния блок са били повредени, от които 15 са понесли сериозни щети. Десет души са спасени от отломките, осем от които са претърпели наранявания.

Руска ракета е поразила снощи два жилищни блока в украинския град Кривой Рог, при което са загинали четирима и са били ранени най-малко 50 души.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, който е роден и израснал в града, похвали на профила си в „Телеграм“ спасителните екипи и допълни, че Русия ще бъде държана отговорна.

Руските власти в областите, граничещи с Украйна, днес докладваха, че Киев е извършил масирана атака с дронове за втора поредна нощ, като основна цел отново е била енергийната инфраструктура. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 2 месеца

" Президентът на Украйна Володимир Зеленски, който е роден и израснал в града, похвали на профила си в Телеграм спасителните екипи и допълни, ЧЕ РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ДЪРЖАНА ОТГОВОРНА" Муахахахахахаха...тоя наркоман съвсем е изтрещял.

50

До 47

преди 2 месеца

Това не е факт, а абсолютна лъжа ползвана от Русия като уж някакво основание да нападне Украйна, не е признато от никой! Може би от Костя само!

49

ЧЕРЕН ПАПА ФРАНЦИСК

преди 2 месеца

АКО СЕ БЯХТЕ ПРЕДАЛИ ПРЕД ПУТИНЪТ СЕГА НЯМАШ ДА ГИ ИМА ТИЯ УБИЙСТВА!

fallback