Снимка: БГНЕС
fallback

Осъдената бивша кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, които излежават присъди в Сливенския затвор, да бъдат изслушани във временната парламентарна комисия за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

Заявление за това до председателя й Никола Минчев е подал бившият пи ар на Иванчева Петър Кърджилов, съобщи той.

От името на Иванчева и Петрова, които бяха осъдени от три нарочно избрани и опорочени съдебни състава (на СпНС, АСпНС и ВКС) и с влезли в сила ефективни присъди от състав на ВКС, както и от името на всички граждани, които от самото начало знаем цялата истина за тяхното набедяване в подкуп с подхвърляне на пари в колата им, Ви моля да поканите Десислава Иванчева и Биляна Петрова за изслушване в комисията. В случай че няма възможност да бъдат ескортирани до София и да бъдат изслушани, моля Ви да поканите за изслушване мен, пише Кърджилов до комисията, съобщават от OFFNews.

Шест са имената на хора на висши позиции, които се чуха от изслушванията при вас, които участват в подхвърлянето на пари, набедяването и осъждането на Иванчева и Петрова. Според нас някои от тях работят или задават дневния ред от работни задчи и в двете групи – тази на Нотариуса и тази на Еврото. Това са: Иван Гешев, Сотир Цацаров, Димитър Франтишек Петров, Веселин Иванов, съдия Георги Ушев и съдия Галя Георгиева, твърди той.

"Имената, които не се чуха при вас, но за които също имаме доказателства, че са участници в престъпленията, извършени срещу Иванчева и Петрова, са: Деньо Денев, назначен за зам.-председател на ДАНС на 23 август 2023 г., написал доклада, послужил за отпадането на машинното гласуване на последните избори, следовател Петранка Рабаджиева, следовател Нели Тодорова и следовател Преслава Петкова (и трите се допитват и инструктират лично от Гешев на кръстовището при ареста на Иванчева и Петрова; срещу първите две Сарафов уж води разследване за бездействие по „Осемте джуджета"), Антон Славчев, председател на ДАНС, Пламен Георгиев, бивш прокурор и предсеател на КПКОНПИ, Мила Георгиева, бивш прокурор и председател на две НПО – „Диалог за правосъдие" и „Център за приложно-правни практики", чрез абсурдните сигнали на които беше натиснат да си направи отвод първият състав на ВКС, съдия Иво Хинов, съдебен заседател Мария Праматарова-Щуркова, съдия Мариета Неделчева, съдия Спас Иванчев, прокурорите Илиян Рангелов, Тихомир Стоев и други прокурори, работили по досъдебното производство и явили се в зала по делото", пише Кърджилов.

За участието на всяко едно от изброените имена в престъпленията по подхвърлянето на парите, набедяването в подкуп и осъждането на Иванчева и Петрова имаме доказателства и обоснована аргументация, които можем да изложим при изслушване пред комисията, уверява Кърджилов.

В Софийския административен съд пък се гледа делото на Десислава Иванчева. Тя съди затвора в Сливен заради влошеното си здравословно състояние и неглижирането от страна на служители на затвора на здравословните ѝ проблеми чрез липсата на лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

От ЮС

преди 2 месеца

Иванчева е в затвора не за подкуп а за това, че е отказала да играе по свирката на взимащите подкуп. Като не си удобен си поемаш последствията. А други 25 години крадат в несвяст и държавата ги пази. Други пък убиват и прокуратурата ги пуска. Да не дава Господ да се върна.

28

ТОП НОВИНА

преди 2 месеца

Задължително трябва да я изсллушат,а след нея и Цветан Василев по скайп.

27

Вьзмутен

преди 2 месеца

Помните ли как каскетурата нахлу в президентството за да сплаши радев , обаче удари на камьк

fallback