Снимка БГНЕС, архив

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи подробности за трите деца, които бяха открити убити във висока сграда в Одеса, разрушена в резултат на нападение на руски „Шахед" в нощта на 2 март.

„В момента са известни десет смъртни случая, от които три деца: Марк, който нямаше дори три години, Елизавета, осем месеца, и Тимофей - четири месеца. Украинските деца са руски военни цели. Ето с кого се бият тези нечовеци", каза Зеленски в профила си във фейсбук и уточни, че все още може да има деца под развалините.

Издирвателните дейности ще продължат до изясняване на съдбата на всички, които са били в къщата.

В спасителната операция на мястото на удара участват над 200 души.

"На всички пострадали е предоставена необходимата помощ. Петима души бяха спасени. Известно е, че под развалините все още могат да бъдат деца. Търсенето ще продължи, докато не се определи съдбата на всички, които са били в къщата.

Благодаря на всички участващи в спасителната операция в подкрепа на хората, които помагат на пострадалите. И благодаря на всеки един, който унищожава окупаторите, руската технология и логистика.
Всяка руска загуба на фронта е отговор на държавата ни на руския терор. Светът трябва да отговори на всяка проява на руско зло и да даде почивка на действията на Русия. Всеки игнориран от света руски терористичен акт позволява и по-нататъшни убийства.
Трябва да спечелим тази война. Само украинската сила ще може да осигури нормален живот на украинците", допълва украинският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase