Снимка БГНЕС
fallback

Русия успя да превземе Авдеевка, като привлече подкрепата на Иран и Северна Корея, мобилизира повече сили и увеличи военното производство. Това обясни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за Радио "Свобода“.

По думите му падането на града няма да засегне съществено ситуацията на фронта. "Не вярваме, че фактът, че украинските войски се оттеглиха от Авдеевка, сам по себе си ще промени значително стратегическата ситуация. В същото време ни напомня, че Русия е готова да пожертва много войници за незначителни териториални придобивки“, заяви норвежецът.

Генералният секретар на НАТО смята, че първите забележими военни успехи на Русия през последните месеци са резултат от сътрудничеството с Иран и Северна Корея, както и от увеличаването на производството и мобилизирането на допълнителни сили.

"Това прави важно съюзниците от НАТО да осигурят военна подкрепа, боеприпаси и други видове помощ (на Украйна – бел. ред.). Но, разбира се, също Украйна да е в състояние да получи необходимите сили и да мобилизира персонала, необходим за продължаване на борбата срещу руските нашественици“, добави Столтенберг. Столтенберг недоволен:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

282

Ой

преди 2 месеца

Значи в резюме:Иран и Северна Корея са по корави от САЩ и Европа.Така ли да разбираме признанието на баш бая началника на НАТО-то?!?Или как???

281

Чичо Бляд

преди 2 месеца

Ако не беше Авдеевка руснаците да са стигнали Ламанша!!!

280

Анонимен

преди 2 месеца

Циркаджия!!!

fallback