Снимка: БГНЕС
fallback

"Не желая да споделям, ако трябва да съм честна. Познавах го, не е било по линия на съдебната система и такива глупости". Това твърди Любена Павлова за връзките си с убития в последния ден на януари Мартин Божанов - Нотариуса пред Би Ти Ви. Тя е бивша съпруга на Петьо Петров - Пепи Еврото, свързан с другата група за влияние в съдебната система, известна под името "Осемте джуджета" (по името на едноименното заведение, в което са се срещали магистрати).

„Единствената ми връзка е, че съм купила от него апартамент, както и че се оказа, че сме живели на около 500 метра едни от друг – нямах идея, че е живял близо до мен. Не съм му проверявала фирмата или какво друго притежава. Аз съм се интересувала от един апартамент, който съм закупила – взех го на прилични пари. Мой си е, в него живея", твърди тя.

Любена купува 313 квадрата мезонет и гаражи на цена от 250 000 евро. Колкото до отношенията ѝ с Божанов, тя казва: „Не желая да споделям ако трябва да съм честна. Познавах го, не е било по линия на съдебната система и такива глупости". Отрича да има връзка между Нотариуса и Еврото.

„Да, за да мога да си изповядам сделката сама, в смисъл да не идва и той при нотариуса", така Любена обяснява наличието на нотариален акт, в който пише, че тя е пълномощник на фирма „Клеманн".

Павлова отрича да знае за частния клуб на Божанов, който сега се проверява за търговия с влияние. Написаното в нотариалния акт обаче повдига съмнения, казва Андрей Янкулов. „Показва едни по-особени отношения на доверие между двамата, след като точно по този начин е изповядана сделката с такъв тип пълномощно", обяснява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 3 месеца

Че нали за тоз апартамент още през 2004-2005 год. М.Божанов е бил забелязан и на отчет в досъдебно производство от първото КПКОНПИ според председателя Ст.Кушлев когато окръжните съдилища от СС в страната са отправили незавършените дела,поради причини към КПКОНПИ за доразглеждане,завършване до краен резултат с обвинение пред специален съд за прилагане на мярка за конфискация,изземване на материалните недвижими имоти и финансови ценности от лица,фирми поради начин на придобиване с измами,рекет,др.

22

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 11 Осъзнаваме колко е прогнила държавата, ама народът спи дълбок сън и го интересува само къде може да паркира лизинговата си кола или да се наяде евтино в заведение, но когато ножът опре до кокала, осъзнава, че магистратурата е см ър дящо бла то и спасение няма.

21

Анонимен

преди 3 месеца

България наистина се оказа един турски ***.

fallback