Снимка БГНЕС

На територията на Украйна остава в сила мащабна въздушна тревога, след като през нощта руските сили нанесоха масирани ракетни удари срещу, включително срещу столицата Киев и Лвов, предават РБК-Украйна и УНИАН, като се позовават на съобщения от ВВС и от местните военни областни администрации.

Уточнява се, че около 02:00 часа местно време (съвпада с българското време) шест стратегически бомбардировача Ту-95 са излетяли от летище "Оленя“ в района на Мурманск. Три часа по-късно ВВС на Украйна предупредиха, че руснаците са изстреляли срещу страната ракети "Калибър“ от Черно море, предава Фокус. Около 06:00 часа сутринта е докладвано за силни експлозии в Днипро и Запорожие.

На територията на Лвов има попадение на ракета в рамките на града, обяви кметът Андрей Садовой в Telegram канала си. "Има удари в града. По предварителна информация от взривната вълна са счупени прозорци в няколко къщи в Лвов. Все още няма информация за жертви“, написа той. Дежурните екипи за ПВО са били изключително затруднени от постоянно маневриращите и променящи посоката си ракети.

Взривове са избухнали и в Киев. "Експлозии в града. ПВО работи. Не напускайте укритията!“, призова кметът на украинската столица Виталий Кличко в Telegram канала си. За удари се съобщава и в редица други части на Украйна. Малко след 07:00 часа въздушната тревога постепенно се отменя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase